#cases

Effectieve marketing website voor petitie #fixhetov

#fixHetOV is een petitie gestart door een groepje scholieren voor de verbetering van de Maaslijn. Al jaren levert de Maaslijn problemen op voor de duizenden mensen die het traject elke dag gebruiken. De Maaslijn is de enige directe verbinding van Nijmegen naar Roermond en is daarom altijd druk. #fixHetOV probeert de aandacht te krijgen van Arriva en de provincies om zo de financiering rond te krijgen voor de hoog nodige verbeteringen op de Maaslijn.

#fixHetOV was om de aandacht te krijgen van de desbetreffende partijen een petitie gestart. Hierdoor boden ze de dagelijkse reizigers de kans om hun irritatie te uiten. Het enige probleem was dat de studentengroep weinig tot geen budget had. Aan Blendd de opdracht om op een kostenefficiënte manier een strategie te bedenken om zo snel mogelijk hun petitie onder de aandacht te krijgen van de dagelijkse reizigers.

Oplossing.

Alles begint met een goede strategie. Daarom heb ik samen met het team van FixHetOV een brainstorm sessie gehouden om goede ideeën te verzamelen. Uiteindelijk zijn we begonnen met het uitvoeren van de strategie, met als middelpunt de website. Om budget te besparen hebben we gekozen voor een simpele maar zeer effectieve one-page website. Het team van FixHetOV was zelf verantwoordelijk voor de huisstijl. Toen de website was gebouwd konden we live. Met een slimme online en offline campagne bereikte we alle reizigers op de Maaslijn. Als onderdeel van de offline campagne hebben we de media er bij betrokken, wat uiteindelijk heeft geleid tot een langdurig interview in het programma “Nieuws en co” live op NPO 1. De resultaten? Die mogen er wezen! Samen met het team van FixHetOV hebben we er voor gezorgd dat meer dan 5000 mensen de petitie hebben getekend! Daarnaast hebben we de aandacht van talloze bedrijven en media weten te krijgen. FixHetOV is genoemd door onder andere: De Gelderlander, De Limburger, Omroep Brabant en NPO 1. En het belangrijkste, de provincies. Ondertussen is er een definitief plan gemaakt, en zijn de geldzaken rond. Die verbeteringen, die komen er!

Chat openen
Hallo! 👋
Mika hier van Blendd. Waar kan ik je mee helpen?