#blog

Wat kost een website?

Elke ondernemer heeft zich wel eens afgevraagd hoeveel een website precies kost. Ook niet gek natuurlijk, want niemand wilt te veel betalen voor een website. Een fatsoenlijk antwoord krijg je alleen nooit zo snel. Vragen hoe duur een website is, is praktisch het zelfde als vragen hoe duur een auto of computer is. Het hangt af van een heleboel variabelen. In deze blog ga ik je helpen om in ieder geval een beter beeld te krijgen van de kosten van een website.

Het doel van de website

Voordat je verder keuzes gaat maken moet je eerst weten wat je website precies moet kunnen. Ook wel functionaliteiten of features genoemd. Wil je je website bijvoorbeeld puur als portfolio gebruiken, of wil je de website gebruiken als volwaardige marketing machine? Misschien ben je wel een autodealer, en wil je een pagina met alle beschikbare auto’s, en een pagina per auto. Dit alles heeft een invloed op de kosten van jouw website.

 

 

Vormgeving van de website

Met alle website functionaliteiten vastgesteld is het tijd om te gaan kijken naar de vormgeving. Ook bij het kiezen van een uitstraling is er veel mogelijk. Over het algemeen kiezen kleine bedrijven die niet veel willen uitgeven voor een template website. Deze website wordt opgebouwd met een “standaard” thema waarmee je wat basic dingentjes kan personaliseren om aan te sluiten bij de uitstraling van het bedrijf. Deze thema’s zijn zo gemaakt dat ze met weinig aanpassingen kunnen worden gebruikt voor veel verschillende websites. Doordat er geen thema van de grond op gebouwd hoeft te worden bespaart dit enorm veel kosten. Aan de andere kant heb je nog de maatwerk website. Dit is voor de bedrijven die vol gas hun competitie voorbij willen gaan, en ook bereid zijn om te investeren in hun website. Dit thema wordt speciaal voor het bedrijf gebouwd, en past daarom perfect bij de uitstraling van het bedrijf. Dit geeft tevens de mogelijkheid om de website een wat exclusievere uitstraling te geven, omdat je geen rekening hoeft te houden met modulair gebruik. Over het algemeen betaal je al snel €2.500,- voor een maatwerk website. Bij Blendd kan je daarentegen al een maatwerk website laten maken voor slechts €995,-.

 

 

Beheer van de website

Nu je ook je wensen omtrent de uitstraling van je website hebt vastgesteld kunnen we gaan kijken naar het beheer van je website. Over het algemeen zijn er 3 varianten. Met de eerste variant heb je totaal geen controle over je website. Je webdeveloper moet alle aanpassingen doorvoeren. Je kan dus zelf niks aanpassen. Dit is in het begin vaak goedkoop, maar naarmate je meer aanpassingen gaat maken, kunnen de kosten snel oplopen. Wij bieden deze mogelijk dan ook niet aan, omdat het op de lange termijn niet voordelig is voor klanten. Met de tweede manier heb je volledige controle over de inhoud van je site, alleen niet over de lay-out. Dit betekend dus dat alle pagina’s die je aanmaakt de zelfde lay-out zullen hebben, op uitzondering van je home pagina. Dit bespaart kosten, en heeft weinig nadelen als je toch weinig tijd besteed aan het bijhouden van je website. Met de laatste optie heb je alle macht in handen! Jij kan zowel de inhoud als de lay-out van je pagina’s beheren. Met gebruik van modules bouw jij je pagina’s. Modules zijn een soort lego blokken waarmee jij je pagina bouwt zoals jij wilt. Deze blokken zijn speciaal voor jouw site gemaakt, en hebben verschillende functionaliteiten. Dit is ideaal als jij, of je marketing bureau veel tijd besteed aan zoekmachine optimalisatie. Deze optie kost het meeste, maar is de investering dubbel en dwars waard.


Maandelijkse en jaarlijkse kosten

Na het bouwen van je website zijn er nog wat vaste lasten, en optionele kosten waar je rekening mee moet houden. Elke website moet worden gedraaid op een server op het internet. Om dit te financieren betaal je vaak een jaarlijks bedrag aan jouw webdesigner. Deze bedragen verschillen soms, maar zijn meestal tussen de €60,- en €200,- euro per jaar. Wat jij moet betalen hangt heel erg af van de grootte van je website, en of je online betalingen aanbied. Bij Blendd betaald iedereen een vast bedrag van €60,- per jaar. Naast deze vaste last heb je ook nog mogelijke maandelijkse kosten. Dit kan onderhoud, of zoekmachine optimalisatie zijn en kost meestal tussen de €15,- en €300,- euro per maand.

 

 

Prijsindicatie

Zoals al eerder aangegeven is het lastig om een exacte prijs te geven. Bij Blendd werken we daarom met pakketten met een vanaf prijs. Hiermee krijg je al een goed idee van hoeveel je gaat uitgeven.

 

Start-up website:

Template design, Zelf teksten aanpassen, Formulieren op maat, Vaste layout per pagina
Prijs: vanaf €500,- tot €1000,- euro 

 

Standaard website:

Professioneel ontwerp op maat, Zelf pagina’s bouwen en aanpassen, Formulieren op maat, Blog / nieuwspagina
Prijs: vanaf €1000,- tot €2400,- euro 

 

Premium website:

Professioneel ontwerp op maat, Zelf pagina’s bouwen en aanpassen, Functioneel plan, Maatwerk functionaliteiten, Maatwerk modules
Prijs: vanaf €2400,- tot €10.000,- euro 

Even de mogelijkheden bespreken?

Dus, je weet ongeveer wat een website kost. Ben jij benieuwd wat jouw ideale website gaat kosten? Neem gerust contact met ons op, dan bespreken we samen de mogelijkheden.

    Chat openen
    Hallo! 👋
    Mika hier van Blendd. Waar kan ik je mee helpen?