#blog

Waarom is een goede website zo belangrijk?

Veel ondernemers zien een website nog steeds als een soort duur visitekaartje. Vaak wordt er gedacht dat het meer geld kost dan dat het oplevert, en dat het hun bedrijf waarschijnlijk niet gaat helpen groeien. Om die reden investeren veel ondernemers niet in hun website, waardoor ze vaak moeilijk te gebruiken en slecht vindbaar zijn. Tegenwoordig is een website een onmisbaar middel in elke (online) marketing strategie. In deze blog laat ik je precies zien wat de mogelijkheden zijn, en waarom een website het wél waard is.

Altijd vindbaar op Google

Ongeveer 90% van de mensen zoekt eerst op Google voordat ze een aankoop doen. Daarvan zoekt 75% eerst lokaal. Dat betekend dus dat, als je website geoptimaliseerd is voor zoekmachines je een enorme groep bezoekers krijgt die op het punt staan om een aankoop te doen. Met een goede website kan jij die bezoekers kennis laten maken met jouw merk en met jouw product of dienst, en uiteindelijk converteren naar klant. 

 

 

Wordt gezien als autoriteit in jouw sector

Mensen bepalen vaak aan de hand van een website of een bedrijf te vertrouwen is. Als je buurman jou verteld over een airco die hij heeft gezien, en dat het misschien wel iets voor jou is, ga je ook eerst even op Google zoeken naar het merk. Als er weinig te vinden valt, of de informatie onduidelijk en slecht gestructureerd is zal je toch sneller gaan zoeken naar een ander bedrijf. Het is dus belangrijk om te zorgen dat er genoeg duidelijke content te vinden is over jouw product of dienst. 

 

 

Informatie beschikbaar voor iedereen

Je zult het zelf ook wel eens hebben gehad. Je staat op het punt om naar een winkel te gaan, om daar te kijken naar een product die je graag wilt kopen. Je gaat naar de website om het adres van de winkel op te zoeken, maar kan het NERGENS vinden! Erg frustrerend. Er staat niks anders op dan te zoeken naar een ander bedrijf. Om deze situaties te voorkomen is het altijd belangrijk om je informatie op een duidelijke en logische plek te vermelden.

 

 

Een unieke merkidentiteit

Het bouwen van je merk is erg belangrijk voor de herkenbaarheid en betrouwbaarheid van je bedrijf. Door jouw website een professionele en herkenbare uitstraling te geven die goed past bij uw huidige visuele identiteit, zorg je voor een fijne en vertrouwde sfeer voor bezoekers.

Chat openen
Hallo! 👋
Mika hier van Blendd. Waar kan ik je mee helpen?