#blog

In 5 simpele stappen betere zoekmachine optimalisatie

Wil jij graag je zoekmachine optimalisatie verbeteren maar weet je niet hoe? Kijk niet verder! Zoekmachine optimalisatie of SEO (Search Engine Optimization) is gericht op het verbeteren van je website voor Google. Blendd tilt bedrijven naar een hoger online niveau, door het uitvoeren van slimme SEO strategieën. In deze blog laat ik een paar dingen zien waar je op moet letten bij het uitvoeren van zoekmachine optimalisatie.

1. Voeg je site toe aan Google Search Console

Google Search Console is dé plek waar je meters kan maken als het gaat om SEO. Dien je sitemap in, zodat Google je website op een snelle en efficiënte manier je website kan crawlen. Controleer daarna de indexering van je site. Hierbij is het belangrijk om te kijken of alle pagina’s ook werkelijk worden geïndexeerd, en of er geen andere foutmeldingen zijn.

 

 

2. Zorg voor relevante en waardevolle content

Het aller belangrijkste onderdeel van goede zoekmachine optimalisatie is het maken van goede content. Uiteindelijk is dat het geen wat je het meeste gaat helpen, niet alleen voor SEO, maar ook voor je conversies. Iedereen houd van content waar hij/zij wat aan heeft, en dat weet Google ook. Zorg daarbij dat de keywords waar jij op doelt voldoende in je tekst zijn verwerkt. Zorg wel dat het op een natuurlijke wijze gebeurt, want ook hiermee is Google streng.

 

 

3. Gebruik heading tags

Om het algoritme van Google een handje te helpen maken we bij het bouwen van de website gebruik van H (heading) tags. Deze tag geeft aan hoe belangrijk de tekst is die wordt weergegeven. De titel van deze blog is bijvoorbeeld een H1 tag, en alle tussenkopjes H2 tags. Hierbij is 1 dus het belangrijkste en 6 het minst belangrijk.

 

 

4. Zorg voor backlinks

Google wilt graag vertrouwde websites hoog plaatsten. Logisch, want daardoor krijg jij als gebruiker de “beste” resultaten te zien. (meteen een goed voorbeeld waarom SEO erg belangrijk is). Google bepaald mede door het aantal backlinks, en de kwaliteit daarvan of jouw website vertrouwd is. Door gast blogs te schrijven op grote websites uit jouw branche, en daarin te linken naar je eigen website zal de autoriteit van je website toenemen. Het is dus zaak om zo veel mogelijk links van relevante websites te genereren.

 

 

5. Start een blog

Houd jij van je vak, en weet je er dus alles over te vertellen net als mij? Een slim ding om te doen is het starten van een blog. Een blog laat niet alleen zien dat je veel weet over je vak, maar zorgt ook voor goede nieuwe content op je site. Dit is dus perfect om meer bezoeker naar je site te trekken. Een blog bericht kost meestal een uurtje om te schrijven, en levert daarna jaren lang bezoekers. Een goede investering dus!

Chat openen
Hallo! 👋
Mika hier van Blendd. Waar kan ik je mee helpen?